Jag har tränat med Danny Cranmer på hans gym i Malmö under flera månaders tid.
Jag rekommenderar alla, oavsett ålder och träningsbakgrund att boka ett pass med Danny.
Social kompetens, dedikation och framförallt en skräddarsydd varierande träning som passar individen tycker jag utmärker Fuel for Focus.
Träningen drivs av positiv energi, inga pekpinnar och negativ hets.
Danny fokuserar på en helhet, där inte bara biceps blir större men kroppens funktion och rörlighet skapar ett större välmående och hälsa!
— Klara Svensson, proffessionell boxare
Sedan jag började träna med Danny Cranmer har jag upplevt enorma framsteg inom både fysisk men också mental styrka. För mig erbjuder Danny väldigt mycket som personlig tränare. Han kombinerar grym kunskap inom området med ett otroligt engagemang.
— Adrian Granat, professionell boxare
Danny har verkligen hittat en balans mellan ytterligheter. Kombinationen han får ihop med sina kunskaper inom fighting och spirituell kontakt som meditation och mindfulness är en oslagbar kombo! Träna som en mästare.
— Sven Fornling, Världsmästare IBO proffsboxning
Min tanke var från början att få lite ”tips och råd” för att komma igång med min träning. Det blev istället början på en livsstilsändring som pågått under flera år. Dannys breda kompetens gör att olika träningsformer, där allt från styrketräning till yoga och mindfulness samt kostomläggning, på ett naturligt sätt introducerats och lagts till i min vardag. Hans holistiska synsätt och lyhördhet gör att han har förmåga att anpassa träningen efter dagsformen, vilket har varit ovärderligt för mig då jag haft ett längre rehab förlopp. Det är även ett stort plus att Danny har ett evidensbaserat arbetssätt och följer med i aktuell forskning.
— Marie-Louise Strandberg, Sjuksköterska
På Kulan WTC möter jag Danny en gång i veckan för mitt boxningspass!
I fräscha lokaler med den senaste högkvalitativa utrustningen och under professionell handledning av Danny utvecklas jag både fysiskt och mentalt.
Att lita på sin personliga tränare och coach är en grundförutsättning för att träning skall både bli rolig och utmanande. Jag har också haft förmånen att bli coachad av Danny inom yoga, meditation samt mindfulness. Genom sitt stora holistisk kunnande inom hälsa och träning kan jag utan förbehåll känna mig trygg i min resa att ständigt uppnå nya mål till ett friskare och starkare liv.
— Kajsa Von Geijer, Senior vice President Human Resources Thule Group
En kollega till mig rekommenderade Danny som PT.
Jag som alltid tränat på gym till och från tyckte inte det fanns något behov för det, jag hade ju bra koll på sånt tyckte jag.
Men då jag på senare år blivit allt mer stillasittande och lite stelare i kroppen gav jag det ett försök. Om inte annat kunde det ju kanske förbättra mina resultat på golfbanan : )
Jag bokade in mig på en konsultation där vi gick igenom förutsättningar, mål med träningen mm.
Efter det signade jag upp mig på 10 ggr med fokus på att bli rörligare och starkare. Träningen har varit väldigt individanpassad och varje träningspass helt unikt.
Det har alltid varit roliga och varierande pass! Kosttips blandat med andningstekniker, nya övningar och utmaningar varje gång, vilket jag tagit med mig i min ”vardagsträning”.
Min samlade bild efter detta är att Danny håller en väldigt hög nivå som PT! Han lever som han lär och inspirerar mig till att fortsätta träna och bli bättre.
Prova själv!
— Björn Niklasson, Verksamhetsområdeschef Midroc Entreprenad
Med kropp och själ. Danny får allt att på ett enkelt sätt hänga ihop.
En del aktiviteter kan vara svåra att komma igång med. Vi upplever kanske att vi inte har tid, eller så är något helt enkelt för jobbigt. Men har vi egentligen olika mycket tid? Eller är det bara så att vi använder tiden på ett sätt så att den verkar ta slut? Slösar vi bort tiden?
Efter att ha tränat med Danny i en tid av cirka tre månader kan jag berätta att jag känner mig piggare inte bara fysiskt, men även i sinnet.
Jodå, en del av övningarna kan vara rätt påfrestande, men med den följden att det efteråt blir så mycket mer befriande att ha klarat av en utmaning och känna utveckling och framsteg.
Förutom den rent fysiska träningen brukar det bli tid för lite filosofisk reflektion och samtal om hur allt kanske ändå hänger ihop.
Varför blir en människa glad av vissa saker och ledsen av andra? När är vi egentligen nöjda? När har vi lyckats och med vad?
Tänk att det kan vara så enkelt. Sätt igång kroppen, så kommer även tankar och insikt om dig själv och din omvärld att sättas igång. Det faller sig helt naturligt.
Jag vill därför rekommendera till dig som ännu inte har satt igång kropp och själ att boka in ett möte med Danny, för väl använd tid. Allt är enkelt och jordnära, inga krusiduller och hokus pokus. Bara välvillig och god vägledning.
— Tommy Bystedt, Fastighetsmäklare FMF
Vi tränar gruppassen: Cirkelträning och Boxning på gymmet på World Trade Center på Skeppsgatan som Danny leder och är jättenöjda!
Dannys klasser är varierande och han lägger nivån utmanande för respektive person som är med. Han har stor kunskap och erfarenhet av hälsa och träning som han gladeligen delar med sig av. Rebecca Broman och Isabelle Wendelin, World Trade Center på Skeppsgatan
— Rebecca Broman och Isabelle Wendelin, Kommersiell Förvaltare World Trade Center
Dannys mindfulness har hjälpt med koncentrationen och att eliminera distraktioner. Något som hjälper oss i vardagen med programmering och problemlösning.
— Adolfo Ocampo, Garabato Webbyrå
Jag hade efter 37 år för första gången satt min fot på ett gym och ni kan tro att jag var nervös. Det enda jag kände till var löpbandet vilket var det enda redskapet jag använde i två veckor. Danny blev min PT, då började min livsförvandling. Jag nådde mitt mål som jag aldrig trodde att jag skulle nå. Danny var min stora motivation och den personen som knäckte mitt skal. Min dröm var att kunna göra en armhävning, hade inte alls stora förväntningar på mig själv, men med Dannys hjälp så blev det mer än så. Med hans petighet och hans tålamod kändes det tryggt. Min start vikt var 88 kg 9 månader senare vägde jag 68kg (-20kg). Danny hjälpte även mig med att hantera min stress och att hitta mig själv, inte nog med viktresan så började jag att hitta min balans i livet.
— Veronica Johansson , Studerande
What I like about Danny, is that he is the first PT who finally converted my lazy mood into a fitness mood. He knows the way to motivate me for each training session and is very skilled at gradually increasing the level of weight training.
I am also very thankful for his tips about food and meditation. He helped me to achieve my fitness goals and I would say he is a dream PT.
If you hire him you will do the best for your appearance and health.
— Miljana Radenkovic, MD, PhD
Jag började träna med Danny efter en knäskada. Som PT är Danny väldigt engagerad och proffsig. Jag har fått lära mig massa nyttiga träningstips och jag är väldigt glad att jag hittade honom.
Inget pass är det andra likt, vår träning är väldigt varierande.
Men bäst av allt är all glädje och positiv energi man får efter ett pass med Danny.
— Lidiane Helander, Accountant Thule Group
Danny är den bästa investeringen jag gjort för mig själv. Den kunskap, teknik och styrka jag har idag är tack vare honom!
—  Dragana Jankovic, Studerande
Danny Cranmer var en av de första riktiga stjärnorna som jag hade förmånen att få arbeta med under början av hans karriär som tränare. Han urskiljde sig genom mognad, lugn, ett stort patos och en vilja att leverera högsta kvalité i både proffessionalitet och kvalitet. Jag har med glädje fått förmånen att få följa med på den resan och se en utveckling jag inte trodde var möjlig. Danny visade från första dagen sitt mod, sin kompetens, sin kunskap och sin kärlek för att hjälpa människor. Detta gör honom till en av de bästa tränarna i en bransch i ständig utveckling.
— Johannes Cavallin Fd platschef SATS Mobilia
Det är ju märkligt att man tar i sin kropp, att man ser sin kropp och att man känner den.
Men när man måste välja rätt angående sin kropp så är man grundlös.
Man är för nära sin kropp. Det tar bort perspektivet.
Varje möte med Danny överraskade mig. Hur en medmänniska med sin erfarenhet och perspektiv ser min kropp på en gång. Danny ger dig uppgifter som du aldrig hade kommit på själv. Och efteråt, så känner du din kropp som den var från början.
Det är magiskt.
— Lana Högberg - Finance & Administration Manager Thule Group
Jag träffa Danny och klickade direkt. Danny är lugn och metodisk. Vi har jobbat mycket med min rörlighet och kosthållningen. Väldigt kunnig inom både träning och kost. Lägger upp program som inte är för komplicerade men som ger resultat!
— Erik Höst, Förskolepedagog

Utbildningar

·       Diplomerad Behandlingsassistent - HUMANA

·       Licencierad Personlig Tränare – SAFE EDUCATION

·       Psykologi Översikt – Lunds Universitet

·       Tog Chöd, Meditation in Movement – Nangten Menlang

·       Licencierad Styrketräningsinstruktör – SAFE EDUCATION

·       Lu Jong Yoga – Nangten Menlang

·       Individuellt Anpassade övningar – SATS ELIXIA

·       Triggerpunktbehandling – SATS ELIXIA

·       Kettlebells – SATS ELIXIA

·       Yoga for Athletes – SATS ELIXIA

·       Träning för gravida – SATS ELIXIA

·       Athletic Movement Performence – SATS ELIXIA

·       Yogalates – SATS ELIXIA

·       Basic Movements – SATS ELIXIA

·       Box – SATS ELIXIA

·       Transformer/Cirkel Styrketräning – SATS ELIXIA