IMG_9293-01.jpeg

MEDVETEN NÄRVARO
Med rätt träning är möjligheterna till förändring många! 12 minuters meditation har visat sig vara tillräckligt för att kunna se en fysisk förändring av hjärnans struktur inom 8 veckor.
Min bakgrund finns inom Tibetansk Buddhism som jag studerat med olika lärare under större delen av mitt vuxna liv.

Att mental fokus ökar din förmåga att prestera både i vardagen och inom träningen är ingen nyhet. Med bättre fokus på kroppens automatiska funktioner blir du mer närvarande, vilket i sin tur gör det lättare att uppmärksamma kroppens reaktioner vid olika tillfällen. Stress ökar till exempel din andningsfrekvens. Genom att uppmärksamma din andning kan du således även minska din stress. ”Korrekt andning” höjer din prestation rejält i de flesta aktiviteter samtidigt som hjärnans funktion är starkt förknippad med dess syresättning. Mental fokus är därför en viktig del av både träning och mental prestation. 

Genom ökad närvaro av sina känslor kan man även få större möjlighet att kontrollera sina handlingar och därmed inte bara uppnå men även bibehålla sin målsättning. Det är även viktigt att försöka koppla positiva känslor till den förändring du vill skapa i ditt liv.

För att du ska kunna fungera optimalt behöver din kropp (din farkost!) användas, tankas, smörjas och servas på bästa möjliga sett. Den behöver aktiveras, men den behöver även vila. Här spelar sömnen en viktig faktor. Även de tankar du bär med dig under ditt vakna tillstånd har en stor inverkan på ditt välmående.

  • Öka din närvaro, uppmärksamhet och koncentration

  • Minska stress, irritation och oro

  • Sänk blodtrycket

  • Förbätta minnet

  • Få bättre sömn

  • Höj din EQ – förbättra din förmåga att lyssna och kommunicera med andra

  • Bli mer positiv och glad

Jag arbetar både med företag och privatpersoner, jag erbjuder längre och kortare skräddarsydda kurser, individuell coaching samt föreläsningar. Detta kan kombineras för att även inkludera andra delar som kost, träning och yoga.